A BOB egy saját fejlesztésű, folyamatosan fejlődő keretrendszer, amely megkönnyíti a webes alkalmazások létrhozását, komplex alkalmazások gyors, párhuzamos kivitelezését, flexibilis továbbfejlesztését, és hosszú távon is hatékony karbantartását.

Létrejöttének elsődleges célja a saját fejlesztéseink egységesítése, megkönnyítése volt, de már több független fejlesztőcsapat is használja saját céljaik megvalósítására.

A rendszerben több önálló alkalmazás is fejleszthető, futtatható egyidőben, a rendszerhez megírt – általános, vagy az adott alkalmazásra jellemző – modulok igény szerint kapcsolhatóak be, illetve ki az alkalmazásokhoz, illetve a felhasználói fiókokhoz. A felhasználói fiókok önálló konfigurációs környezettel, jogosultság-rendszerrel, a megrendelő (cég) által szabadon definiálható összetett szervezeti felépítéssel, illetve ezen adatok tárolására szolgáló saját alap-adatbázissal rendelkezik. Felhasználói oldalról platformfüggetlen, teszteltük az elterjedtebb böngészőkkel. Szerver oldalon linuxos környezetben használjuk. Használható intranetes (belső hálózat), extranetes (üzleti partnerhálózat) és internetes környezetben egyaránt, vagy akár hálózat nélküli számítógépen (ekkor egy virtuális gépen fut a rendszer).

Az alkalmazás-fejlesztés hatékonyságát és gyorsaságát tovább segítik az általunk ajánlott program-editorokhoz írt kiegészítők; egy előretelepített, internetes kapcsolat nélkül is használható virtuális gép; nevezéktani és módszertani ajánlások; az általunk üzemeltetett verziókövető rendszer, BOB wiki stb.

A környezet megismeréséhez és a módszertan elsajátításához teljes értékű (120 órás) tanfolyamot kínálunk.

Egyéb jellemzők:

További információk a BOB környezetről: http://www.box-of-brix.hu/